Tijdens de week van de Mantelzorg heeft de gemeente Moerdijk in samenwerking met Surplus een aantal activiteiten opgetuigd om de mantelzorgers binnen de gemeentegrenzen de waardering te geven die ze verdienen. Zo werd zaterdag in het gemeentehuis in Zevenbergen een verwenmarkt gehouden.

Tijdens de verwenmarkt lieten de mantelzorgers zich laven in verschillende schoonheidsbehandelingen, variërend van een professionele manicure tot een heerlijke stoelmassage. Diverse kapsters stonden klaar om de aanwezigen ter plekke te stylen en ook kon meegedaan worden met een yogasessie.

Voor de creatieve mantelzorger werden workshops als bloemschikken, schilderen of vilten gegeven. Dit alles onder gezellig gezang van drie verschillende koren, ZEZAM, La Misère en Rythm4all.

Tweede editie

Het was de tweede keer dat de gemeente Moerdijk deze verwenmarkt organiseerde. Vorig jaar waren zowel de mantelzorgers als hun zorgvragers welkom. Vanwege het zeer grote aantal deelnemers toen, moest dit keer gekozen worden voor een andere vorm.

“We hebben daarom nu alleen de mantelzorgers uitgenodigd”, vertelde Jolanda van Leest. Zij is als projectleider bij Surplus samen met haar collega Nanny van Gastel verantwoordelijk voor de invulling van deze verwendag.