Even zat de organisatie van de kleindieren tentoonstelling in De Parel met de handen in het haar, maar uiteindelijk konden er toch nog ruim 450 dieren aan de liefhebbers getoond worden.

Ondanks de wat mindere aanvoer van dieren viel er twee dagen lang toch veel te genieten. De dieren werden gekeurd door 10 gekwalificeerde keurmeesters.

Jeugd

De meeste inzenders waren de 50 jaar ruim gepasseerd. Een uitzondering daarop waren Jeroen en Linda Boelhouwers uit Noordhoek. De elf jarige Linda had zes konijnen van de soort Nederlandse Hangoor Dwerg ingebracht, in de kleur donker sepia bruin marter. Dit konijn bestaat nu 30 jaar en wordt gefokt in heel veel kleuren.

Op de vraag aan Linda waarom ze juist deze soort op de tentoonstelling liet zien antwoord ze: ‘Ik vind ze erg schattig en ze zijn lief’. Ze vertelt dat ze thuis nog zeven van deze konijnen heeft. ‘Gelukkig betaalt mijn vader het voer’ lacht ze. Haar konijnen vielen deze keer niet in de prijzen.

Om wel in aanmerking daarvoor te komen moeten ze aan heel veel kenmerken voldoen. Zo moet de afstand tussen de oorpunten minimaal 21 centimeter zijn en moeten de oren recht naar beneden hangen. Ook mogen ze geen onderkin hebben en dat was bij enkele konijnen van Linda wel het geval.

Prijzen

De algemene kampioenen van de Brabantse Westhoek werden Th. van Meerendonk, W. Dalemans, C. Boelhouwers, S. de Penning, Jeroen Boelhouwers en Melvin v.d. Maas.