Blije gezichten bij de buitendienstmedewerkers en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Etten-Leur. Maar liefst tien nieuwe auto’s werden donderdag in gebruik genomen.

Daarvan zijn er twee zelfs speciaal geïmporteerd uit Engeland. Bij die wagens zit het stuur rechts. Goed voor de veiligheid en het gemak van de zwerfafvalopruimers, die veelvuldig uit hun auto moeten. Met duurzaamheid is ook rekening gehouden. De dieselvoertuigen zijn uitgerust met Euro 6 motoren.

De bedrijfswagens voor de buitendienstmedewerkers en boa’s waren aan vervanging toe. Een grote investering die zorgvuldig afwegen noodzakelijk maakt. De gemeente Etten-Leur heeft daarom, in samenwerking met die van Breda, zijn inkoop van zijn bedrijfsvoertuigen aanbesteed. Vier lokale leveranciers en een uit Breda werden verzocht in te schrijven en Automotions Tigchelaar Etten-Leur sleepte de opdracht in de wacht.

Emissienorm

Jeroen Pimmelaar, teamleider buitendienst van de gemeente, vertelt: "Voor de vervanging van auto’s staat gemiddeld acht jaar. In plaats van de ene auto nog wat langer door te laten rijden en de ander alvast te vervangen hebben we besloten, onder het motto ‘massa is kassa’ in één keer tien wagens tegelijk te bestellen."

Volgens Boelo Tigchelaar, directeur en mede-eigenaar van de gelijknamige garage, beschikken de motoren, die voldoen aan de Euro 6 uitlaatgas emissienorm, over de nieuwste technieken om de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum te beperken.

Sleutels

Wethouder Jan van Hal nam symbolisch de sleutels van een van de wagens in ontvangst en zei er blij mee te zijn. "Maar", zo voegde hij toe, "we zijn nog blijer als ze een paar jaar lopen, zonder problemen."