Met het doorknippen van een minilintje met een nagelschaartje heeft wethouder Thomas Zwiers donderdag het informatiecentrum voor de centrumontwikkeling van Zevenbergen geopend. Dit informatiecentrum is gevestigd in het voormalige pand van De Vrijbuiter, in de volksmond beter bekend als het Praathuis. 

Het minilintje was strategisch geplaatst op de thans nog vrij lege maquette die Thijs van Tetering in opdracht van de gemeente Moerdijk maakt. Op een schaal van 1:200 bouwt Van Tetering het nieuwe centrum van Zevenbergen na. Elke week zal de maquette aangevuld worden.

"Zo krijgen de mensen een concreet beeld van hoe het wordt, maar het is ook een trigger om mensen wekelijks binnen te laten lopen om te kijken naar de vorderingen die Thijs maakt", licht projectleider Joost Frijters van de gemeente Moerdijk toe.

Het informatiecentrum is het komende jaar iedere donderdag open voor iedereen die belangstelling heeft, maar ook voor diegenen die vragen hebben over de centrumontwikkeling.

Banners

Naast de maquette van Thijs van Tetering is er een grote plattegrond opgesteld en geven verschillende banners een beeld van de vijf deelprojecten, te weten de Haven, de Markt, de Kasteeltuin, de Molenstraat en de Stoofstraat.