Tien leerlingen uit groep 4 van IKC De Vincent hebben dinsdagmiddag in Etten-Leur Vincent van Gogh eens flink in de bloemetjes gezet. 

Het bloemenperkje rond het standbeeld van de wereldberoemde kunstenaar, die in Etten zijn carrière begon, in de Binnentuin werd voorzien van winterharde viooltjes.

Onder leiding van Kees Naalden van de Volkstuinvereniging Etten-Leur en juf Gerda doken de kinderen op de grond, met de nietjes in het zand. De kinderen planten niet alleen viooltjes, maar krijgen er ook les over op school. "We zijn er mee bezig tijdens de lessen biologie en Nederlandse taal. Wij noemen dat betekenisvol leren."

Ook in de Van Goghtuin bij de school aan de Lambertusstraat zijn dinsdag, door het andere deel van groep 4, viooltjes geplant. "Eind deze week zullen ze wel bedolven liggen onder de bladeren", zegt Kees Naalden. "Maar dat ruimen mensenhanden of bladblazers dan wel weer op."

Op 12 november gaan leden van de Lions Etten-Leur samen met de burgemeester nog bloembollen planten in het perkje aan de Binnentuin. In het voorjaar worden er ook weer stekjes van zonnebloemen geplant.