In november 1981 werd in Etten-Leur door een aantal gemotiveerde oudere muzikanten van harmonie Apollo het seniorenorkest Pro Musica opgericht. Dat is dit jaar op de kop af 35 jaar geleden. Een mooie gelegenheid om deze verjaardag op 4 november met een gratis bij te wonen uitvoering te vieren in de Linde aan de Lambertusstraat.

Pro Musica repeteert op deze locatie wekelijks onder de bezielende leiding van dirigent Ton Wijngaards. Hij is ook verantwoordelijk voor de gevarieerde en eigentijdse arrangementen van dit orkest, dat bestaat uit twintig muzikanten.

De opbouw van dit orkest is evenwichtig qua instrumenten: vier klarinettisten, vijf saxofonisten, twee trompettisten, twee baritonisten, een bassist, twee slagwerkers en een vaste drummer. Vriendschap, muzikaliteit en gezelligheid staat bij alle muzikanten hoog in het vaandel.

Ze hebben alle een goede muziekkennis en een harmonie-achtergrond of een voorgeschiedenis in big-bands. Het repertoire is erg breed en gevarieerd: traditionele marsmuziek, licht-klassiek en Big band arrangementen worden met verve gespeeld, maar ook Zuid-Amerikaanse en Glenn Miller nummers komen uit de kokers van deze ras muzikanten.