Verkeersregelaar moet springen voor zijn leven

Een verkeersregelaar bij de marathon in Etten-Leur heeft zondagmorgen voor zijn leven moeten springen voor een aanstormende auto. Het kenteken van de wagen, een blauwe Saab, is bij de politie bekend. 

Om de marathon goed te laten verlopen, maakt de organisatie gebruik van gecertificeerde verkeersregelaars. Op de kruising Sprundelsebaan met de Lazerijstraat stond er ook één.

Om 11.15 uur kreeg de regelaar via zijn portofoon van zijn collega te horen dat er een blauwe auto zijn kant op kwam. De man stapte op de rijbaan en gaf de bestuurder een duidelijk stopteken.

Omdat de chauffeur met dezelfde snelheid doorreed en recht op hem af kwam, slaagde hij er in om op het laatste moment weg springen. Had hij dat niet gedaan, dan was de auto met volle vaart tegen hem aangereden, verklaarde de verkeersregelaar later tegenover de politie.

De auto reed vervolgens met dezelfde snelheid het fietspad op. Hadden daar fietsers gereden, dan was dit vermoedelijk ook niet goed afgelopen. De politie is een onderzoek gestart.

Tip de redactie