Atleet  Huub Maas uit Etten-Leur heeft zondag in zijn woonplaats de 34ste Van Oers Marathon Brabant op zijn naam geschreven. Hij liep zijn thuismarathon in 2: 32: 45. 

Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Erwin Harmes en Egbert Hooijkaas.

Langs een prachtig parcours met start en finish in het bruisende hart van Etten-Leur vertrokken bijna vierduizend sportievelingen voor de marathon.

Herfstzon

De lopers trokken over verharde wegen met prachtige bomen in herfsttooi en daardoor uitzichten vol kleurenpracht, vanaf de start stond de herfstzon als een gids aan de nagenoeg blauwe hemel. 

De lopers werden langs de route luidkeels aangemoedigd door een grote hoeveelheid supporters en bezoekers, voor de vele doorzetters was dat het juiste steuntje in de rug voor de soms moeilijke tocht.

Strijd

Strijd was er volop. Dat begon al om 10.15 met de familieloop. Echt menens werd het tijdens de hele marathon die om 11.30 van start ging. 

De Bisschopsmolenstraat was speciaal geopend voor dit sportieve evenement en is daardoor meteen goed ingelopen door de duizenden voetstappen van deelnemers en bezoekers.