Een 32-jarige man uit Wernhout is opgepakt voor het helen van gestolen paardenzadels. Hij werd aangehouden op het politiebureau in Etten-Leur. 

Na een melding van een verdachte situatie aan het Nassauplein in Zundert reden agenten daar zaterdag naartoe. De verdachte situatie bleek mee te vallen, maar de agenten zagen een auto zonder kentekenplaten.

Zij namen een kijkje in de auto en zagen paardenzadels liggen en andere materialen voor paardrijden. De agenten wisten van een recente melding van diefstal van zadels.

Foto's

Omdat de auto niet was afgesloten, konden zij die doorzoeken. De wijkagent vertelde zijn collega’s dat er foto’s van de gestolen zadels waren en dat hij wist van wie deze kwamen.

De agenten hebben de zadels en andere spullen in de politiewagen geladen. Met de zadels in de politieauto reden zij naar de melder van de diefstal in Rijsbergen.

Herkenning

Deze melder herkende een aantal van de zadels. Die zadels zijn bij de eigenaar achtergelaten.

Later die avond om 22.45 uur belde nog een ander slachtoffer van zadeldiefstal op dat ook zij één van de gestolen zadels had herkend als haar zadel.

Aanhouding

Ook de auto waar de spullen in lagen, werd in beslag genomen en weggetakeld. Om 20.00 uur kreeg de politie een belletje van de eigenaar van de auto.

Hem werd gevraagd naar het politiebureau te komen in Etten-Leur, waar hij werd aangehouden voor heling.