Met activiteiten als de zwemvierdaagse en het Halloweenzwemmen is zwembad De Oester er de laatste tijd in geslaagd om het bezoekersaantal flink op te schroeven. 

Yvonne Noordijk, een van de zweminstructrices, vertelt desgevraagd hoe het komt dat het met het bad zo goed gaat. "Een vriendelijke lach, hè? Dat is het geheim." 

Topconditie

Daarnaast is er, sinds het bad van de gemeente Moerdijk over is gegaan in handen van Stichting Zwembad De Oester, hard gewerkt om het bad in een topconditie te brengen.

Door de perikelen rond de eventuele sluiting was er wat achterstallig onderhoud, maar daar is nu niets meer van te merken.

Massaal

De bewoners van Fijnaart zijn trots op het bad en ze laten dat merken door er massaal in te gaan zwemmen. Noordijk pakt er even de bezoekerslijsten bij en daar op is te zien dat er per week tussen de 700 en 800 mensen een duik nemen om meerdere baantjes te zwemmen.

Lange adem

In totaal 79 personen kwamen op de zwemvierdaagse af. Dat is meer dan vorig jaar maar ook een stuk minder dan tientallen jaren geleden toen er honderden mensen deelnamen.

Theo Holla deed met 42 keer het meeste aantal jaren mee. Hij kreeg dan ook het nummer 42 uitgereikt om aan zijn medaillelint te hangen.

Theo is toch al een man van de lange adem: hij deed ook al meer dan veertig keer aan de Wandelvierdaagse in Nijmegen mee.