Gemeente Moerdijk gaat enquête houden over Windpark

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk heeft de gemeenteraad per brief gevraagd om opschorting van de behandeling van het bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk. 

Tijdens de hoorzitting die op 20 oktober in Klundert plaatsvond over dit onderwerp, bleek eens temeer dat er niet alleen een gebrek aan draagvlak is bij een deel van de bewoners, maar ook dat zij de doorlopen procedure slecht ervaren hebben. "Dit ondanks het feit dat deze complexe procedure wel volgens het boekje in behandeling is genomen", aldus wethouder Jaap Kamp.

De persoonlijke aanval die hem ten deel viel tijdens de betreffende hoorzitting, heeft Kamp als zeer ongepast ervaren. Hij nam geen deel aan de hoorzitting, maar zijn integriteit als wethouder werd in forse bewoordingen wel in twijfel getrokken. "Dat heeft me zeer geraakt."

Input

Het college deelt de mening van de bewoners dat het noodzakelijk is om meer inzicht te krijgen in wat er in de kern Klundert breed speelt. Daarom wordt er op korte termijn een huis-aan-huis enquête gehouden. De uitslag zal gebruikt worden als input voor de besluitvorming in januari 2017.

NUwerk

Tip de redactie