Wethouder Ron Dujardin en directeur René Maas van Maas Jacobs Vastgoed B.V. hebben donderdagmiddag symbolisch de laatste steen gemetseld op de topgevel van de transformatiewoningen aan de Stationsstraat 23 in Etten-Leur, voorheen op deze plek bekend als basisschool D’n Overkant.

Begin 2014 is basisschool D’n Overkant verhuisd naar de Edward Poppelaan. "Sloop van de school had vermoedelijk heel veel emoties losgemaakt", aldus wethouder Ron Dujardin voorafgaand aan het metselen van de steen. "Daarom zijn we blij dat hier sprake is van een transformatieproject met woningen."

De voormalige basisschool D’n Overkant op de locatie Stationsstraat (eerder bekend als de Gerardus Majella voor de fusie met de Bernadetteschool aan de Lambertusstraat) krijgt zeven ruime woningen. Aan de zijde van de Stationsstraat komen drie woningen; aan de linkerzijde de overige vier. Het plan wordt gecompleteerd met acht rijwoningen aan de zijde van de Lambertusstraat.

Opa

René Maas: "Alhoewel we het hier niet over een rijksmonument hebben, was het wel de wens van de gemeente Etten-Leur om het monumentale karakter en de structuur van de school te behouden. Ik denk dat we daarin gaan slagen. Heel veel mensen die op deze plek naar school zijn geweest, zullen dat waarderen." 

Voor hemzelf is het ook een bijzondere plek. "Zo’n negentig jaar geleden heeft mijn vader hier op school gezeten en een van de toekomstige bewoners is familie van mij."