De Keramiekgroep van Kreatief Centrum Rijsbergen is al ongeveer 35 jaar actief, onder leiding van José Herijgers en Ellen Poppelaars. Eerder dit jaar werden zij voor hun inzet en bijdrage genomineerd voor de Cultuurprijs in Zundert. 

De keuze om 35 jaar geleden voor keramiek te gaan was vrij snel gemaakt. "Er was destijds erg veel vraag naar", legt José uit.

Hun passie voor keramiek is naarmate de jaren vorderden alleen maar groter geworden. "Werken met klei is fijn en dingen uit de natuur is heerlijk. Je leert ook op een bepaalde manier kijken naar de natuur en hier haal je veel inspiratie uit. Het is bovendien erg ontspannend wanneer je bezig bent met je handen en het maken van iets moois", geeft Ellen aan.

Kroon

Een aantal maanden geleden werden de dames met hun Keramiekgroep genomineerd voor de Cultuurprijs in Zundert, voor hun jarenlange inzet en culturele bijdrage. "Daar waren we blij verrast mee, dat was een kroon op ons werk", vertelt Ellen. "Ik had toevallig zelf de prijs gemaakt voor de Cultuurprijs. Dat was voordat ik wist dat wij ook genomineerd waren hoor", laat José lachend weten.