Al ben je niet zo jong meer, het voetbalveld hoeft geen verboden terrein te zijn voor de sportieve zestigplusser. Walking football is dé oplossing daarvoor. NAC startte daar begin dit jaar mee in Breda en wist de Etten-Leurse voetbalvereniging Internos enthousiast te krijgen en aan te haken.

Wie denkt dat walking football gemakkelijk is komt bedrogen uit. "Het moeilijkste is om niet hard te lopen", zeggen de mannen die, als het uurtje trainen en ballen voorbij is, het zweet niet alleen op het voorhoofd voelen parelen, maar ook langs andere delen van het lichaam voelen glijden.

Henk Schoone, bestuurslid bij Internos en trainer van deze groep, zegt over dit initiatief van NAC: "Wij hebben toegehapt want we vonden het een leuk idee. In september zijn we gestart en inmiddels hebben we onze eerste wedstrijd gespeeld tegen WDS in Breda. We hebben nu tien à elf leden en we willen ongeveer twintig man hebben."

Spelregels

Walking Football, dat op een klein veld zonder keepers gespeeld wordt, heeft speciale spelregels. De bal mag niet boven de heup komen en je mag niet hardlopen. "Dat is heel moeilijk", zegt Fernand Groothedde, "want je bent geneigd om dat wel te doen." Slidings zijn verboden, evenals lichamelijk contact. Ook mag je niet scoren vanaf je eigen helft én alleen intrappen; niet ingooien.