De meer dan tweehonderd bewoners van de Kasteellaan, Kapelstraat, Antoniusstraat en de Kerkstraat in Etten-Leur Noord voelen zich klem zitten in hun buurt en zijn boos op de gemeente. Zij kunnen sinds begin oktober alleen nog maar via de Kapelstraat de Leur verlaten. 

Een week of drie geleden is zonder overleg met de bewoners op de laatste dertig meter van de Kasteellaan een verbodsbord eenrichtingsweg geplaatst zodat de bewoners niet meer de Lange Brugstraat in kunnen vanuit de Kasteellaan.

Joke Marijnissen, die al veertig jaar in de Kasteellaan woont, is vrijdag een handtekeningenactie gestart. "Dit kan echt niet", zegt ze. "We hadden vroeger vier in- en uitgangswegen vanuit de Kasteellaan en nu houden we er nog eentje over."

Ze heeft al gemaild met de gemeente Etten-Leur en het verhaal bij de politie neergelegd, maar nog geen reactie gehad. "Zaterdag en zondag ga ik alle deuren langs en in de loop van volgende week stap ik naar de burgemeester met alle handtekeningen. Dit is waarschijnlijk achter een bureau bedacht. Als je dit niet zelf meemaakt, weet je niet hoe raar dit is."