"De mens achter zijn masker" is de titel van het eerste boek van Marianne Dictus-Klep (53) uit Etten-Leur. Ze begon er twee jaar geleden aan toen ze met haar man Ron op vakantie was in Dubai. 

In ruim vijftig korte verhaaltjes beschrijft ze vanuit haar gezichtspunt gebeurtenissen die ze in de loop der jaren zelf heeft meegemaakt alsook ontmoetingen met personen. Soms bekenden, soms onbekenden, soms verhaaltjes met een glimlach en soms met een traan.

"Ik omschrijf die personen zo eerlijk mogelijk en vraag me vooral af waarom mensen doen zoals ze doen en of dit wel het leven is wat ze willen leiden." Ze kent er genoeg in haar omgeving die in hun comfortzone blijven zitten en geen risico’s nemen. "Ik vind het zo jammer dat mensen niet durven laten zien wie ze werkelijk zijn of wat ze eigenlijk willen."

Marianne Dictus verwijst daarbij in de inleiding van het boek naar een quote uit een nummer van haar favoriete zanger Rod Stewart: 'What I am doing must be real'.

Echte mens

"Ik heb een fascinatie voor de echte mens. Mijn eigen motto is dat ik, als ik later oud ben, geen spijt wil hebben van datgene wat ik allemaal heb gedaan." In de tussentijd is de geboren Ettense reeds begonnen aan het schrijven van een tweede boek.