Stichting LeerSaam verzorgt al ruim tien jaar het openbaar onderwijs in Etten-Leur. Dat was aanleiding voor een bruisend feest voor alle kinderen, leerkrachten, leden van de medezeggenschapsraad en ouderraden. De 720 leerlingen vierden donderdag feest in Nieuwe Nobelaer. 

De stichting heeft drie basisscholen voor openbaar onderwijs onder haar hoede, te weten De Springplank, De Toverlaars en De Leest. Binnen deze drie scholen is cultuur aanbieden een van de belangrijkste speerpunten, vandaar dat voor het jubileum werd uitgeweken naar de cultuurtempel van Etten-Leur.

De onderbouwleerlingen genoten voor de pauze van een popconcert. Na de pauze was de beurt aan de leerlingen van de bovenbouw. Zanger en presentator Jelle Amersfoort wist met zijn liveband tijdens de twee concerten alle scholieren uit hun bol te krijgen.

Ton van Oorschot, directeur van Stichting LeerSaam, heeft het personeel ook dlaten delen in de feestvreugde. Speciaal voor hen had hij op vrijdag een ludiek feestprogramma in het centrum van Etten-Leur in elkaar gestoken, waarbij het interactief samenwerken centraal staat.