Voltallig bestuur KBO Leur afgetreden

Het voltallige bestuur van KBO Leur is afgetreden. Volgens voorzitter Jan Debie staan na drie jaar van besprekingen met de gemeente Etten-Leur en H-int, de exploitant van het Turfschip, nog steeds een groot aantal cruciale vragen open met betrekking tot gebruik van het Turfschip door KBO Leur.

Het bestuur is dan ook van mening dat het geen zin meer heeft de besprekingen voort te zetten en verder te moeten gaan met vage afspraken en onduidelijkheden.

Het heeft KBO Leur zeer verbaasd dat Woonstichting Etten-Leur (WEL) als initiator en eigenaar van het Turfschip zich steeds angstvallig buiten alle besprekingen heeft gehouden. "Echter, het is de WEL geweest die de bouw van het Turfschip in zijn huidige vorm heeft doorgedrukt daar waar de plannen oorspronkelijk uitgingen van een buurthuis Plus, zoals gerealiseerd bij de Linde in het centrum van Etten-Leur", laat demissionair voorzitter Jan Debie van KBO Leur in een verklaring weten.

"WEL heeft verzuimd het gebruik van de sociale ruimten duidelijk vast te leggen bij de start van het nieuwe Turfschip." Daarom is het volgens hem meer dan merkwaardig dat de WEL zich volledig in stilte hult als het gaat over de problemen met de sociale functie van het Turfschip, in plaats van haar verantwoordelijkheid te nemen vanuit de oorsprong van het gecreëerde gebouw.

Sociale functie

Ook de gemeente Etten Leur had zich, aldus Debie, in de afgelopen drie jaar veel verantwoordelijker moeten opstellen én optreden om de sociale functie in het Turfschip gestalte te geven, op vergelijkbare voorwaarden als bij de Linde. Van H-int tenslotte, de exploitant van het Turfschip, had een meer coöperatieve en klantvriendelijke instelling ten aanzien van de gebruikers van het sociale gedeelte van het Turfschip verwacht mogen worden.

Als demissionair bestuur worden alle lopende zaken tot 1 februari 2017, of eerder als er een nieuw bestuur gevormd is, afgewikkeld. Dit betekent dat alle activiteiten normaal doorgang vinden en ook de geplande Rol-er-is-uit, Sinterklaas- en kerstviering normaal doorgang vinden.

Tip de redactie