Vier genomineerden voor Cultuurprijs Moerdijk 2016 bekend

De jury heeft de vier genomineerden bekendgemaakt die in aanmerking komen voor de Cultuurprijs Moerdijk 2016. Het gaat om d’Engelenburgh in Fijnaart, Erwin van Damme uit Willemstad, Fort Sabina in Heijningen en Protheze uit Zevenbergen. 

Ellen en Marcel Deelen-Beekman van d’Engelenburgh herstelden de voormalige pastorie in Fijnaart in de oorspronkelijke sfeer. Zij stellen dit rijksmonument open voor culturele activiteiten zoals concerten, exposities, literaire middagen, monumentendagen, workshops en cultuureducatie voor kinderen.

Erwin van Damme laat met zijn foto’s zien hoe bijzonder de dagelijkse gang van zaken in het leven kan zijn. Zijn foto’s maakt hij vaak in stemmig zwart-wit.

Bij Fort Sabina in Heijningen vinden met behulp van vrijwilligers activiteiten plaats op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Veel inwoners uit Moerdijk hebben hun weg al gevonden naar het fort.

Theatercollectief Promotie Theater Zevenbergen (Protheze), bestaande uit Erik Molenberg en Christa van Kleef (zie foto), is al vele jaren een vaste waarde in cultureel Moerdijk. Met veel passie maken zij kleinschalige toneelvoorstellingen op bijzondere locaties.

Hoofdprijs

Op een feestelijke avond onder verantwoordelijkheid van de Stichting Cultuur Moerdijk, kiest de jury op vrijdag 18 november uit de vier bovenstaande genomineerden de winnaar. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro . Voor de drie ‘verliezers’ zijn er aanmoedigingsprijzen van ieder 250 euro.

NUwerk

Tip de redactie