Martin Joosen nieuwe voorzitter Unitas'30

Martin Joosen is gekozen tot nieuwe voorzitter van Unitas'30, de grootste voetbalvereniging van Etten-Leur. 

Hij volgt daarmee Esther Bos op, een van de weinige vrouwelijke voorzitters die de voetbalwereld rijk is.

Joosen is geboren en getogen in Breda en woont met vrouw en kinderen een tiental jaren in Etten-Leur, op een steenworp afstand van sportpark de Lage Banken, waar Unitas'30 huist.

Racefiets

Zijn zoon Thijn van negen voetbalt bij Unitas'30 en dochter Bente van dertien speelt hockey bij HCEL.

Martin is zelf een fanatiek voetballer en trapt elke vrijdagavond een balletje samen met het 35+-team. Daarnaast stapt hij geregeld op de racefiets.

Klik

Joosen is al goed ingevoerd bij Unitas'30. Hij was er achtereenvolgens trainer/coach, coördinator van de F-jeugd, voorzitter van de sponsorcommissie en aspirant-bestuurslid.

"Het voorzitter worden kwam op mijn pad", zegt Joosen. "Het was wel wat sneller dan verwacht. Ik heb er een paar weken over moeten nadenken, dus het is wel een doordachte beslissing. Er was al langer een klik met de rest van het bestuur."

Ambitie

De nieuwe preses zit vol ambitie. "Het stabiel doorgroeien van de club als totaliteit en het beheersen van de kwaliteit zijn mijn belangrijkste speerpunten. Natuurlijk blijft ook onze ambitie staan dat het eerste mannenteam naar de tweede klasse promoveert. Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat we vanuit onze jeugdopleiding blijven zorgen voor een optimale doorstroom naar onze seniorenteams. We moeten onze club van binnenuit blijven versterken."

Tip de redactie