Brugklasgebouw KSE officieel geopend

Hoewel er al enkele weken lessen worden gegeven, is donderdag officieel het nieuwe brugklasgebouw van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) geopend. Dat gebeurde op een bijeenkomst in de sporthal van het nieuwe leshuis. 

Volgens rector Peter van Heusden was het niet alleen een moment om de opening van het gebouw te vieren. "Maar ook om even stil te staan bij de geweldige verbeteringen die we de laatste vijftien jaar hebben aangebracht aan onze totale huisvesting. Eigenlijk hebben we het gebouw volledig gerenoveerd."

Met de brugklas op hetzelfde terrein als het hoofdgebouw is tevens een langgekoesterde wens van de KSE in vervulling gegaan. Volgens burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van Etten-Leur, ook aanwezig bij de opening, is het brugklasgebouw prachtig geworden. "Mooi, licht en modern, een aanwinst voor onze gemeente."

Na het officiële gedeelte bestond de gelegenheid voor de genodigden om het spiksplinternieuwe leshuis te bezichtigen. De brugklasleerlingen zorgden daarbij ondertussen voor hapjes en drankjes onder het motto ‘Welkom in onze wereld’. ’s Avonds was er als onderdeel van de opening ook nog een Proms concert van KSE-leerlingen en muziekvereniging Constantia.

Tip de redactie