Kinderkoor uit Oeganda doet harten smelten

In de Bartholomeuskerk in Zevenbergen heeft het kinderkoor Mwangaza uit Oeganda donderdag enkele optredens verzorgd. Het was de derde keer dat dit kinderkoor Zevenbergen aandeed tijdens een toer door Nederland. 

Eens per drie jaar organiseert de stichting Uganda Child Care Foundation (UCCF) deze toer, waarmee aandacht gevraagd wordt voor de projecten waar UCCF mee bezig is.

Dit jaar was het doel om honderd nieuwe sponsors aan te trekken voor de weeskinderen. "Dat doel is inmiddels behaald en bijgesteld naar tweehonderd sponsors", vertelt Reina Schenkel, PR-coördinator en vrijwilliger bij de stichting.

Dit jaar bestaat het kinderkoor uit twintig, veelal weeskinderen tussen de 10 en 16 jaar. Zij zijn zelf de stralende ambassadeurs van de stichting en zij lieten in Zevenbergen met hun ontroerende optreden ieder hart smelten. In inheemse kleding zongen, dansten en trommelden ze en hadden ze overduidelijk plezier op het podium voor het altaar.

Reina Schenkel: "Mwangaza betekent stralend licht in het Swahili." Dat stralende licht brachten de kinderen zelf met hun optreden voor jong en oud.

Tip de redactie