E-waste als steuntje voor VRC Zundert

Een massale inlevering van e-waste zou wel eens heel goed kunnen uitpakken voor het Vogel Revalidatie Centrum (VRC) Zundert. Er ligt een sponsorcheque van duizend euro in het verschiet.

Inwoners van de gemeente Zundert die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij de milieustraat, ondersteunen daarmee rechtstreeks het VRC Zundert.

Wethouder Piet Utens en Charles Brosens, voorzitter van VRC Zundert, gaven donderdag het goede voorbeeld door hoogstpersoonlijk e-waste te komen inleveren.

Stimuleren

Hoe meer bezoekers hun e-waste inleveren de milieustraat, hoe groter de kans dat het VRC Zundert een Wecycle-sponsorcheque ter waarde van duizend euro in de wacht sleept.

Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Doel van de campagne is om inwoners te stimuleren meer klein e-waste in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat.

Inchecken

Wie dit doet, kan ter plekke met zijn smartphone inchecken op de actiesite en ‘punten scoren’. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van duizend euro.

Inwoners maken kans op een nieuw elektronisch apparaat. De inzamelactie loopt tot en met 31 december. Wecycle maakt in januari bekend welke goede doelen hebben gewonnen.

Samenwerking

De gemeente Zundert werkt al jaren samen met de non-profitorganisatie Wecycle. Wecycle laat alle ingeleverde elektrische apparaten voor meer dan 80 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 90 procent.

Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

NUwerk

Tip de redactie