Wethouder Frans Fakkers overleeft motie van afkeuring

Wethouder Frans Fakkers (Onafhankelijk Moerdijk) heeft woensdagavond een motie van afkeuring overleefd tijdens een extra raadsvergadering. 

De vergadering stond in het teken van het onderzoek naar de inhuur van een externe adviseur ten behoeve van de verbouwing gemeentehuis nieuwe stijl in Zevenbergen en de aanschaf van kantoormeubilair voor de bestuursvleugel aldaar.

Een anonieme brief hierover die bij een gemeenteraadslid terecht was gekomen, was voor de gemeenteraad van Moerdijk aanleiding om een onderzoek te laten doen. Het resultaat van dat onderzoek, uitgevoerd door adviesbureau Twynstra Gudde, was onder andere dat er bij het inkoopproces onzorgvuldig te werk is gegaan.

Boetekleed

Namens het college trok wethouder Fakkers woensdagavond het boetekleed aan en bood daarbij zijn oprechte excuses aan voor de gebeurtenissen. Dat kon niet voorkomen dat de oppositiepartijen PvdA, Burger Belangen Moerdijk (BBM) Moerdijk Lokaal, GroenLinks, SP en de ChristenUnie een motie van afkeuring tegen hem indienden. 

De partij van Fakkers zelf, Onafhankelijk Moerdijk, en de coalitiepartners CDA en VVD steunden deze motie, na een schorsing van de vergadering, echter niet.

Treurnis

Begin augustus werd in de raad ook al eens een motie van treurnis tegen Fakkers uitgesproken omdat hij weigerde zijn vakantie te onderbreken voor een belangrijke, ingelaste raadsvergadering.

Tip de redactie