Streep door asielzoekerscentrum in Rijsbergen

De voormalige vestiging van het Asielzoekerscentrum (AZC) in Rijsbergen gaat definitief niet worden gebruikt voor de opvang van asielzoekers. Dat bevestigt een woordvoerster van de Gemeente Zundert.   

In een onlangs door de Gemeente Zundert ontvangen brief heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) volgens de woordvoerster duidelijk gemaakt het pand van de hand te willen doen.

Het COA zou te veel investeringen moeten plegen om het voormalige klooster bewoonbaar te maken voor asielzoekers. Daarmee is opvang van deze groep op die locatie in Rijsbergen definitief van de baan.

Vluchtelingenstroom

Daarnaast neemt de vluchtelingenstroom af. Afgelopen maand nog stuurde Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant, hierover een brief aan alle colleges van de Brabantse gemeenten.

Hierin maakte hij kenbaar dat er op korte termijn geen extra asielzoekerscentra nodig zouden zijn voor de opvang van vluchtelingen.

Dat was reeds een indicatie dat er mogelijk geen asielzoekerscentra (azc’s) zouden komen in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Zundert, Drimmelen en Woudrichem.

Tip de redactie