Etten-Leur sluit aan bij hijsen regenboogvlag

Op Coming Out-dag is dinsdag in de gemeente Etten-Leur voor de eerste keer de regenboogvlag gehesen. Dat gebeurde met een officieel tintje op de parkeerplaats voor cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Overigens bleef het dinsdag niet bij die ene regenboogvlag in Etten-Leur, want ook bij Het Turfschip wapperde er eentje in top.

Coming-Out dag is bedoeld ter bevordering van de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (lhbt’s). De regenboogvlag symboliseert dit voor deze groep mensen.

Bij Nieuwe Nobelaer werd de vlag gehesen voor een select gezelschap, maar in elk geval in aanwezigheid van wethouder Ron Dujardin (D66), directeur Hilda Vliegenthart van Nieuwe Nobelaer, een delegatie van COC Tilburg-Breda en raadsleden namens enkele politieke partijen in Etten-Leur.

Verzoek

Onder hen ook Patricia van Dongen van D66, die twee jaar geleden het verzoek bij het college van burgemeester deed om medewerking te verlenen aan het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out-dag. Het college wees dat verzoek toen af omdat het vlaggenprotocol dat niet toeliet.

Eerder dit jaar deed Van Dongen namens D66, en nu gesteund door de PvdA en Ons Etten-Leur, een herhaald verzoek. Het college was dit keer wat welwillender en liet weten in elk geval te zorgen voor twee masten waar de vlag in top kon. Vraag was nog even waar dan precies, maar directeur Hilda Vliegenthart van Nieuwe Nobelaer bood een helpende hand door een mast beschikbaar te stellen.

NUwerk

Tip de redactie