Bij gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe brugklasgebouw van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) organiseert deze school in samenwerking met muziekvereniging Constantia Proms 2016. 

Vier jaar geleden organiseerde Constantia voor de eerste maal een succesvolle Proms in samenwerking met de KSE. Reden voor een werkgroep uit beide geledingen om dit jaar een tweede Proms te organiseren.

Een toevallige bijkomstigheid is dat de eerste van twee voorstellingen, op donderdag 13 oktober, gelijktijdig valt met de opening van het nieuwe brugklasgebouw van de KSE.

Op de KSE is muziek al jarenlang een geliefd vak op het rooster van de onderbouw; het is ook mogelijk om muziek in je examenpakket op te nemen. Om leerlingen de gelegenheid te bieden om ook eens muziek te maken en applaus op het podium te ontvangen, werkt de KSE vaak samen met diverse muziekverenigingen op en rond het podium. Zo kunnen getalenteerde leerlingen podiumervaring opdoen.

Kruisbestuiving

De projecten met Constantia zijn heel bijzonder, omdat ze de leerlingen de kans bieden met een groot orkest het podium te delen. Annet Bouwens van de werkgroep Proms neemt zelfs het woord kruisbestuiving in de mond. "De grote kracht van de Proms in deze vorm is samen leuke dingen doen." Constantia begeleidt talentvolle leerlingen bij talloze combinaties, zoals dans, zangsolo’s, instrumentale solo’s en zangcombo’s.

De beide Proms vinden plaats in de aula van de KSE op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober. De aanvang van de concerten is om 19.30 uur.