Er komt een tweede deel uit van de zesdelige reeks boeken over de avonturen van Polleke en Pelleke van de in Fijnaart woonachtige en in Etten-Leur geboren Piet Hendrikx.

Tijdens zijn loopbaan als onderwijzer aan de Kennedyschool in Fijnaart vertelde Piet Hendrikx vaak verhalen over kabouters met Polleke en Pelleke in de hoofdrol. Die verhalen stonden niet op schrift, maar verzon hij in de klas ter plekke.

Uitgeven

Nadat Hendrikx via een speciale regeling twee jaar geleden het onderwijs verliet, besloot hij die verhalen op schrift te zetten en ze uit te geven. Vorig jaar verscheen ‘Polleke en Pelleke op reis’ en nu ‘Polleke en Pelleke en reus Jan’. Beide boekjes hebben een omvang van ongeveer honderd bladzijden.

Tekeningen

Het bijzondere aan de boekjes is dat ze vol staan met tekeningen van de schrijver zelf. Hendrikx tekent de kabouters en hun avonturen in de zogenaamde naïeve realistische stijl, die vooral bij jonge lezers erg aanslaat. Piet weet dat als geen ander omdat hij de kabouters, in zijn periode als onderwijzer, ook op het schoolbord tekende.

Figuur

Hij gaf 24 jaar les aan groep drie. "Om de kinderen de cijfers van 1 tot 10 te leren, tekende ik ze op het schoolbord als een dier of een figuur. Dat vinden de kinderen niet alleen leuk, maar ze leren op die manier ook heel snel de vorm van het cijfer. Op de Kennedyschool maken ze nog steeds gebruik van deze methode."