Steeds meer mensen hebben een natuurlijke drang om hun hun verleden, op te sporen. Zaterdag werden de hele dag door de werkgroep genealogie van heemkundekring Jan uten Houte in het Paulushofje verschillende presentaties verzorgd over stamboomonderzoek in Etten-Leur.

Het is niet in de laatste plaats aan de populariteit van televisieseries als ‘Verborgen Verleden’ te danken dat stamboomonderzoek weer in het brandpunt van de belangstelling staat. In dit programma gaan bekende Nederlanders, geholpen door ervaren genealogen, op zoek naar de geschiedenis van hun familie.

Prominente Nederlanders die op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis zijn onder andere Jeroen Krabbé, Isa Hoes, Pieter van den Hoogenband, Twan Huys, René Froger en Herman van der Zandt.

Bij Heemkundekring Jan uten Houte bestaat de werkgroep genealogie uit André Heeffer, Lous van der Weegen en Nora van den Broek. Zij organiseerden deze bijzondere dag voor de beginnende stamboomonderzoeker. Een dag vol handreikingen om extra informatie en tips te krijgen voor efficiënt stamboomonderzoek.