Als onderdeel van de centrumontwikkeling gaan in Zevenbergen de werkzaamheden aan de Kasteeltuin van start.

Er wordt een groene parkeerplaats aangelegd met een bloementuin en een aantrekkelijke wandel- en fietspromenade richting het centrum.

De uitvoering is in handen van de regionale bouwcombinatie De Krom B.V. uit Etten-Leur en Krinkels B.V. uit Wouw. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden, die plaatsvinden in drie fases, nog voor Kerstmis afgerond.

Kers op de taart wordt de plaatsing van de kasteelpoort, een zes meter hoge toren die straks als blikvanger fungeert in de Kasteeltuin.

Trots

"Dat wij op het oudste stukje van Zevenbergen de start van de centrumontwikkeling mogen realiseren, daar zijn wij best wel trots op", vertelt aannemer Johan de Krom. "We proberen bij de realisatie zoveel mogelijk met lokale en regionale bedrijven samen te werken. Op die manier willen we de omgeving erbij betrekken." 

Ook omwonenden worden nauw betrokken bij de werkzaamheden. In september vond al een informatiebijeenkomst plaats, waar de planning en werkzaamheden uitvoerig zijn besproken. Ook wethouder Jaap Kamp is enthousiast: "We gaan nu echt feitelijk van start met de verfraaiing van het centrum. Dat is een geweldig moment."

Parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen op de Kasteeltuin vervangen een deel van de plekken op de Markt en de haven. Daarmee vormt de realisatie van de Kasteeltuin een belangrijk onderdeel en het eerste uitvoerende werk in de totale centrumontwikkeling.