In de Nederlands Hervormde Kerk in Zevenbergen is vrijdag en zaterdag een doopjurkenexpositie gehouden. Deze tentoonstelling was georganiseerd door de Hervormde Vrouwendienst. De opbrengst van de expositie komt geheel ten goede aan de restauratie van de kerk.

Enkele maanden geleden werden oproepen in de Moerdijkse Bode en regionale kerkbladen geplaatst om doopjurken ter beschikking te stellen. Dit leidde tot een expositie van maar liefst 68 doopjurken, doopkleden en zelfs een doopovergooier, allemaal met een eigen verhaal.

Niet alleen doopjurken gebruikt in de Nederlands Hervormde Kerk werden aangeboden, maar ook uit de rooms-katholieke hoek werden prachtige exemplaren ter beschikking gesteld. Er waren doopjurken van Brussels kant te bewonderen, maar ook lag er een doopjurk uit de Tweede Wereldoorlog, gemaakt van parachutestof.

Bij iedere doopjurk werd de geschiedenis van de jurk toegelicht. Soms in hele korte bewoordingen en soms met een mooi verhaal erbij. Duidelijk is dat iedere doopjurk een eigen historie heeft en dat voor sommige families het tevoorschijn halen ervan weer tot ophalen van familiegeschiedenissen leidde.