Op zaterdag 8 oktober organiseert de werkgroep Genealogie van de Heemkundekring Jan uten Houte een inloopdag in het Heemkundig Streekmuseum in het Paulushofje aan de Markt 59 in Etten-Leur. Het museum is die dag vanaf 10.00 uur geopend. 

Een kwartier na de opening start een Powerpoint presentatie over het inrichten van een stamboom. Een uur later vertelt een ‘Aldfaergebruiker’ over zijn ervaringen.

’s Middags is er om 13.00 uur eerst een presentatie van de beeldbanken op www.hetgeheugenvanettenenleur.nl. Om 14.00 uur vertelt een zuiderbuur over het zoeken in Belgische archieven, waarna om 15.00 uur een presentatie plaatsvindt door een medewerker van het West-Brabants Archief uit Bergen op Zoom over wat men zoal kan verwachten in dit nieuwe archief.

Tot slot wordt om 16.00 uur een toelichting gegeven op de lijst met websites op genealogisch gebied. Om 17.00 uur is de sluiting van deze dag voor stamboomonderzoekers. De personen die een presentatie verzorgen blijven hierna aanwezig om eventueel nog nadere toelichting hierop te geven.

Programma

De hele dag door zijn er gegevens, plattegronden van de begraafplaatsen aan de Stationsstraat en de Binnentuin in Etten-Leur met daarbij de namen van de overledenen in te zien. Hiervoor zijn medewerkers van de gemeente Etten-Leur de gehele dag aanwezig voor het verstrekken en ontvangen van informatie.

Bidprentjes en rouwadvertenties die niet op de beeldbank staan zijn op te zoeken en scans hiervan zijn aan te vragen. Ze worden dan per mail toegestuurd. Bidprentjes aanleveren is deze dag ook mogelijk. Tevens is op zaterdag 8 oktober een gedeelte van de stamboom van Jan uten Houte in te zien.