Als eerste stop op haar rondgang door ‘haar’ gemeente Moerdijk deed de kinderburgemeester voor een dag, Shenna Westbroek uit Fijnaart, woensdag het Huis van de Wijk van de nieuwe Mauritshof in Klundert aan. 

Zij viel daar met haar neus in de boter omdat er rond op dat tijdstip bijna veertig ouderen en anderen hun koffie uurtje hadden.

Nog wat onwennig schoof ze aan, maar al snel was ze in gesprek met een van de ouderen. Op de vraag van een van hen of ze al had nagedacht over dingen die ze in Moerdijk veranderd zou willen zien, antwoordde ze: "Bij ons in Fijnaart zijn er veel speeltoestellen die er niet uitzien en die moeten dus worden opgeknapt."

Het kwam woensdag eigenlijk goed uit dat Shenna voor een dag burgemeester was van Moerdijk omdat de echte burgervader, Jac Klijs, op vakantie is. In het gemeentehuis in Zevenbergen werd zij dan ook ontvangen door wethouder Jaap Kamp die als loco burgemeester optrad, compleet met ambtsketen.

Lint

De kinderburgemeester moest het doen met een goudkleurige medaille. Wel was aan haar te zien dat ze die dag een bijzonder persoon was in de gemeente Moerdijk door een sierlijk rood, wit, blauw lint. De hele dag nam ze de taken van burgemeester Klijs voor een dag waar.

Voor één dag mocht ze meepraten, meedenken en meedoen met de collegeleden. Alle kinderen uit de gemeente Moerdijk die in groep 7 en 8 zitten, mochten solliciteren naar de functie van kinderburgemeester. In totaal waren er zeven sollicitanten.

Ceremonieel

Het was woensdag een drukke dag voor haar. Ze had er van tevoren geen idee van wat een burgemeester allemaal doet, maar of ze dat nu wel heeft valt te betwijfelen omdat de dag bijna helemaal bestond uit ceremoniële taken.

Na het koffie uurtje in Klundert volgde ze een adviesgesprek over jeugdveiligheid, opende ze een fair over opvoeding in De Schuur in Zevenbergen en reikte ze papieren uit aan mensen die net hun naturalisatiepapieren in ontvangt hadden genomen.