De Rotaryclub Etten-Leur e.o. heeft woensdag veertig senioren uit Etten-Leurse verzorgingshuizen een onvergetelijke dag op het water bezorgd. Door tien vrijwilligers van de Rotary werden die dag de handen flink uit de mouwen gestoken, zodat hun gasten op een mooie dag konden terugkijken. 

Tussen 11.00 en 11.30 uur kwamen de gasten woensdag aan bij de aanlegsteiger van De Turfvaart om aan boord te gaan van motorpassagiersschip Brabant van Ton Stoop. Aan boord werden ze verwelkomd met een lekkere kop koffie of thee, vergezeld van een heerlijke roomsoes.

Klokslag half twaalf gooide schipper Ton Stoop de trossen los en werd onder een stralende zon over de Mark koers gezet naar Terheijden. Er werd genoten van de prachtige rietkragen, natuurlijke kreken en al het andere flora en fauna langs de Mark.

De vrijwilligers aan boord zorgden voor een gezellig praatje met de gasten en serveerden een lunch, bestaande uit onder andere soep, kroket en diverse broodjes. Niemand verveelde zich gedurende deze vier uur durende boottocht.

Voldoening

Toen de laatste gasten door de vrijwilligers naar huis gebracht waren, keken de coördinatoren namens de Rotaryclub, Jack Verhulst en Nettie Aarts, met veel voldoening op de dag terug. "Als de boot drie maal zo groot geweest was, hadden we hem ook vol kunnen krijgen met gasten."

De Rotaryclub Etten-Leur e.o. bekostigt dit soort activiteiten uit opbrengsten van jaarlijkse activiteiten, zoals het veilen van haring op de jaarlijkse haringproeverij.