Theo Hendriks (70) richtte 25 jaar geleden met een groepje foto-enthousiastelingen een fotoclub op in een oude schuur aan de Watermanseweg te Rijsbergen. 

Aanstaande zaterdag en zondag exposeert de club vol trots haar eigengemaakte foto’s. De laatste expositie van Studio ‘91 dateert al van vijftien jaar geleden, maar dat betekent niet dat er nooit foto’s getoond worden.

Opbouwende kritiek

"Het doel van dit clubje is niet om regelmatig te exposeren. We komen een paar keer in de zoveel weken bij elkaar in de studio", legt Hendriks uit.

"Dan beoordelen we elkaars foto's, geven tips en delen ervaringen. Ons motto is dan ook: Opbouwende kritiek mag, afbouwende is verboden. Het moet wel gezellig blijven natuurlijk!"

Divers

Iedereen die iets met fotograferen heeft, kan en mag lid worden van Studio ‘91. "We stellen geen hoge eisen", aldus Hendriks. "We zijn tenslotte allemaal hobbyisten met dezelfde passie."

Het werk van de fotoclub is erg divers. Natuur, landschappen, personen, portretten en steden of gebouwen: Een breed oeuvre van de leden is te zien tijdens de expositie dit weekeinde in de schuur aan de Sint Bavostraat 45..