Een grensoverschrijdend project om naast de snelweg van Antwerpen naar Breda een groot handel- en kenniscentrum voor de boomkwekerijsector te realiseren neemt steeds concretere vormen aan. 

Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus.Treeport wil de kwekerijsector in 2017 een nieuwe impuls geven door een groot deel van de over Zundert en omstreken verspreide kwekerijen samen te brengen op één centrale hotspot.

Na jaren debatteren, vergunningen verkrijgen en plannen smeden krijgt de realisatie van een groot duurzaam kwekerijcentrum aan de grens met België groen licht.

Boomkwekerijvakbeurs

Ruim 300 kwekers vanuit heel Nederland en daarbuiten zijn van woensdag tot en met vrijdag  vertegenwoordigd met een stand tijdens de 26ste editie van boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus.

Onder het thema ‘My Favourite Plant’ tonen de verschillende bedrijven trots hun planten, bomen, struiken en ander groen aan de bezoekers.

Duurzaamheid

Hoewel de beurs voornamelijk stands met groen bevat, krijgt de bezoeker ook een indruk van nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machines, bestrijdingsmiddelen en zaaigoed.

Een ander belangrijk punt dat dit jaar meer aandacht krijgt is de toepassing en verbetering van duurzaamheid in de kwekerijwereld.

Promotie

Niet alleen GrootGroenPlus zet Zundert op de kaart. Dit jaar staan er ter promotie van de gemeente Zundert ook vrachtwagentrailers van Erik Tax op het CLTV-terrein geparkeerd.

Deze trailers zijn beplakt en geletterd met Zunderts promotiemateriaal, waaronder afbeeldingen van het Bloemencorso en Zundert Trappist.