Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft een zogeheten Brabant Bokaal toegekend aan onder andere Peter Dictus uit Zundert. Komende maand wordt de onderscheiding hem uitgereikt. 

De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur.

De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008.

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in de Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant een nieuw cultureel project.

Podiumkunsten

Peter Dictus uit Zundert krijgt de onderscheiding voor zijn grote en bijzondere bijdrage aan hoogwaardige culturele activiteiten op het gebied van amateur en professionele podiumkunsten.

Als theatermaker, lied- en toneeltekstschrijver en initiator van interdisciplinaire projecten is hij een verbinder pur sang, zo oordeelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Op maandag 14 november  reikt Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de bokaal uit op het Provinciehuis in Den Bosch.