Stevige buien vielen er af en toe zondagmiddag, maar dat weerhield heel wat dierenliefhebbers er niet van om een bezoekje te brengen aan kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen. Daar werd alvast een voorschot genomen op Werelddierendag, dat officieel dinsdag 4 oktober wordt gevierd. 

Kinderen konden deelnemen aan een speurtocht waarbij ze alle dieren moesten vinden, ze konden springen op een springkussen, geschminkt worden en rondjes draaien in de draaimolen.

In een mini-bioscoopje vertelde imker Wim Rijnart alles over de bij en aan het einde van de middag mochten de kinderen zelf de dieren voeren. Daarvoor mochten ze zelf groenten en fruit meenemen van thuis. Vervolgens werd dat verdeeld over de aanwezige kinderen die met hun vaders en moeders de weides en hokken ingingen om de schapen, geiten, ezels, varkentjes, konijnen en cavia’s eens extra te verwennen.

Rinus van Eck van de kinderboerderij vertelt: "Het is inderdaad jammer dat het weer ons niet gunstig gezind is, maar daar doe je niets aan. De kinderen en ouders die hier zijn geweest, hadden het naar hun zin. De aanloop was alleen wat minder. Toch hebben we nog ruim tachtig spelkaarten verkocht en hebben kinderen een fijne middag gehad."