De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen (34 en 28) aangehouden, omdat ze op twee verschillende adressen in Etten-Leur verhaal gingen halen over een autoschade. Daarbij bedreigden en mishandelden zij de bewoner met een honkbalknuppel.

Kort na drieën kreeg de politie een melding dat er werd gevochten in een woning aan Torenvalk in Etten-Leur. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten een man aan die kort daarvoor bleek te zijn bedreigd en mishandeld.

Kennelijk hadden de daders verhaal willen halen over een schade die de zoon van de aangever aan een van hun auto’s veroorzaakt had. 

Om hun dreiging kracht bij te zetten was het slachtoffer (55) met een honkbalknuppel bedreigd en tegen de trap aangeduwd. Toen het tweetal merkte dat zij de zoon van de aangever niet op de Torenvalk vonden, gingen zij ook nog verhaal halen bij diens zus op de Kieviet in Etten-Leur.

Stroomstootwapen

Na het opnemen van de aangifte ging de politie op zoek naar de het tweetal, die bekenden zijn van de aangever, waarbij ze werden aangetroffen op het Stationsplein in Etten-Leur. In de woning van een van hen werd vervolgens een stroomstootwapen aangetroffen.

De verdachten werden aangehouden en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.