Zaterdagochtend bezochten ruim dertig toekomstige rugbyers de Rugby Experience Day.

Deze ochtend waarop de kinderen konden kennismaken met de sport rugby werd georganiseerd door Rugbyclub Etten-Leur (REL) op hun accommodatie aan de Streek in Etten-Leur. De leeftijd van de belangstellenden varieerde tussen de vijf en de twaalf jaar, als supporter hadden de kinderen één of beide ouders meegebracht.

Jeugdtrainer Noël van Nielen speelt rugby vanaf zijn vijfde: "Rugby creëert veel respect en biedt een goede omgeving om te ontwikkelen. Het is een mooie teamsport waarin je je lekker kunt uitleven. Het is ook een sport voor alle lichaamstypen groot of klein, dik of dun. De nieuwelingen van vandaag mogen kinderen zes weken op proef komen uitvinden of het iets voor hen is. Normaliter wordt 20 procent echt lid."

Regels

Marijn Blom, organisator van de Experience Day: "Wat is er leuker dan spelenderwijs, stoeiend en ravottend rugby te leren. Vandaag beginnen we ze aan het spel te laten wennen door ze te laten overlopen en elkaar aan te laten tikken, daarna volgt het tag rugby en het touch rugby en als laatste full contact rugby.  Het allerbelangrijkste is dat de kinderen bekend raken met het spel en de regels. Steeds meer mensen gaan van deze sport houden. Rugbyers zijn heel toegankelijk en worden vaak vrienden voor het leven."