Bob de Jong lijkt de grote favoriet voor de overwinning in de GTC Rally, die op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober wordt gehouden. 

Het zenuwcentrum van de rally verhuist dit jaar naar PSC Den Goubergh in Roosendaal. In de klassementsproeven is weinig veranderd. Die vinden plaats op vertrouwd gebied in Wernhout, Achtmaal, Zundert, Rucphen, Etten-Leur en Wouw.

Bob de Jong, winnaar in 2014 van de GTC Rally, viel vorig jaar al vroeg uit toen hij op een betonblok reed in Achtmaal. Tegenstand verwacht hij dit keer vooral van Jasper van den Heuvel, de leider in het Nederlands kampioenschap.

Een andere Van den Heuvel, Jeroen, heeft zich op het laatste moment ook ingeschreven voor deelname. De zakenman uit Etten-Leur komt aan de start met de Ford Fiësta R5, waarmee Hans Weijs in 2016 de rally op zijn naam schreef.

Een opvallende deelnemer tenslotte is Peter Gommers, die helemaal vanuit Australië komt om aan de GTC Rally mee te doen. Gommers werkte in 1987 mee in de organisatie van de eerste editie van de rally, toen nog de Nacht van Achtmaal geheten. Dertien jaar geleden emigreerde hij naar Australië.