Auto’s in beslag genomen bij integrale controle

Bij een integrale controle op verzorgingsplaats Den Hoek langs de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek zijn woensdag 18 voertuigen in beslag genomen. Op nog eens 41 voertuigen werd beslag gelegd. 

De controle werd gehouden door de politie, Rijkswaterstaat, de Belastingdienst/deurwaarders, de douane en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Doel van de controle was het tegengaan en aanpakken van ondermijning, mobiel banditisme en bestrijding van criminaliteit.

Meer dan 21.000 voertuigen passeerden de ANPR-auto die automatisch kentekens herkent. Naast de inbeslagname van auto’s, werd in totaal voor ruim 130.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd.

Ook werden bij de controle rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten onderzocht. Een daarvan, een rijbewijs, bleek vals. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt door de politie. Tevens werd door de politie een verdachte aangehouden die in het bezit bleek van een verboden wapen, zijnde een boksbeugel.

Drugs

Bij drie personen werd in de auto een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. In een geval is de zaak geseponeerd door de Officier van Justitie vanwege de geringe hoeveelheid. De andere twee betrokkenen krijgen een proces-verbaal.

Tot slot werden er bekeuringen uitgeschreven voor te hoge snelheid, het niet dragen van de gordel, geen goed zicht hebben door een scheur in de voorruit, het niet hebben van een verzekering en het hebben van te gladde banden. Ook werd voor 1.920 euro aan openstaande boetes geïnd.

Tip de redactie