Toeristisch Fonds Moerdijk krijgt 33.000 euro subsidie

Het sinds 1 januari van dit jaar operationeel zijnde Toeristisch Fonds Moerdijk krijgt van de gemeente Moerdijk voor dit jaar een voorlopige subsidie van 33.000 euro. "Het bedrag is bedoeld om een aantal dingen op de rit te gaan zetten", zegt wethouder Thomas Zwiers.

Dat moet dan weer bijdragen aan een toename van het aantal toeristen en recreanten, het verlengen van de bedrijfsduur van deze groep en het verhogen van de dagbestedingen.

Het Toeristisch Fonds wil zich met een deel van het subsidiegeld boekbaar en vindbaar maken door het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met Booking Brabant. "Dat is een systeem waarmee je arrangementen kan boeken. Dat wil het fonds ook in de gemeente Moerdijk gaan uitrollen."

Daarnaast is het geld ook bestemd voor het ontwikkelen van vernieuwend en onderscheidend toeristisch aanbod. "Zo willen zij bijvoorbeeld in samenwerking met de heemkundekringen een digitale toeristische route ontwikkelen door middel van bijvoorbeeld een app", vertelt de wethouder. Hiermee wordt het toeristisch-recreatief aanbod in Willemstad op aantrekkelijke wijze verbonden met het aanbod elders in de gemeente.

Winterfair

In het subsidiebedrag is verder ook de organisatie van een Winterfair in Willemstad opgenomen. Die wordt opgezet in samenwerking met plaatselijke ondernemers en vindt plaats in december. Doelstelling is om de poortfunctie van Willemstad naar de overige kernen en het buitengebied te versterken.

Op de planning van het Toeristisch Fonds Moerdijk staan onder andere ook nog het realiseren van tenminste drie toeristisch-recreatieve arrangementen en het organiseren van twee workshops voor toeristisch recreatieve ondernemers met als doel om kansen voor gezamenlijke toeristische productontwikkeling te identificeren en te verzilveren.

Tip de redactie