Leurse Winterfair slaat een jaartje over

De vierde editie van de Leurse Winterfair om en rond paviljoen de Turfvaart laat een jaartje op zich wachten. 

Door tal van factoren lukt het de organisatie niet om na de derde herfstachtige editie van vorig jaar hier in 2016 een vervolg te geven. De Leurse Winterfair keert in 2017 weer terug op de agenda.

Na een jaar van rampspoed in 2015 waar het paviljoen De Turfvaart aan het begin van dat jaar enorme brandschade opliep en opnieuw moest worden opgebouwd, slaagden Ton Stoop en Jacques Lardenoy er toch in om op 28 en 29 november de Leurse Winterfair te organiseren.

"Helaas hadden we dat weekend, en met name vanaf zaterdagavond, te maken met een flinke storm waarbij de veiligheid zelfs in gevaar kwam", aldus de organisatoren. Omdat het zondag nog een tikkeltje heftiger werd, moest het buitengebeuren zelfs afgelast worden.

"Door deze toestanden en de nasleep ervan hebben we flink wat baal- maar ook leermomenten gehad, die we graag dit jaar wilden toepassen. Helaas heeft het bij de Turfvaart dit jaar ook niet helemaal meegezeten qua herbouw, met onverwachte vertragingen en onvoorziene omstandigheden als gevolg."

Voorbereidingen

Normaal gesproken start de organisatie in het voorjaar voorzichtig met de voorbereidingen van de Winterfair zoals het binnenhalen van sponsors, het aanschrijven van de deelnemers en het benaderen van de animatie.

"Dit jaar konden we het tot aan de zomer nog steeds niets in gang zetten waardoor we net na de zomervakantie tot de conclusie kwamen dat het onhaalbaar en onverantwoord zou zijn om een editie 2016 te organiseren. We hebben hierdoor helaas moeten beslissen om dit jaar de Leurse Winterfair een keer over te slaan. En dat is met pijn in ons hart."

In 2017 willen Stoop en Lardenoy terugkeren met een fair in een ietwat nieuwere stijl. Hierbij willen ze dan ook de verbeterpunten toepassen. "We doen nu even een stapje terug om in 2017 drie stappen vooruit te zetten. Met een editie van de Leurse Winterfair waarmee we echt gaan knallen. Met mooie kramen, gezellig vertier en een mooi decor."

Tip de redactie