Het zogeheten Etten-Leurenaartje, dat lange tijd scheef stond bij de ingang naar de parkeerplaats van de winkels aan de Kerkwerve in Etten-Leur, heeft maandag een bijzondere, nieuwe bestemming gekregen. 

Op 25 mei van dit jaar schreef Judith van Heem op de Facebookpagina Blogzondernaam over 'Het paaltje van opa'. Haar zoontje Bink wilde hier telkens heen. Dan dacht hij aan zijn lieve opa, die vorig jaar september overleed en die hij erg mist.

Vorig jaar holde de gezondheid van de opa van Judith van Heem achteruit en helaas ook zijn stuurmanskunsten. "Al wilde hij dat zelf liever niet inzien of er aan toegeven. Regelmatig moest er een bezoekje gebracht worden aan de garage om iets te laten uitdeuken of om een beetje lak bij te tippen."

Dat was óók noodzakelijk na een bezoekje aan de – toen nog – C1000 aan de Kerkwerve. Judith van Heem: "Mijn vader nam bij het verlaten van de parkeerplaats het bochtje iets te kort en schampte een paaltje. Het ding kwam scheef te staan, een flinke streep zwarte verf erop achterlatend. En de auto van opa een mooie deuk en lakbeschadiging rijker."

Herinnering

Het paaltje kreeg van de kleinkinderen dan ook al snel de naam 'Het paaltje van opa'. In haar blog op Facebook wenste Judiths' zus Manon dat de gemeente het paaltje voor altijd scheef zou laten staan of dat zij het zou horen als het paaltje weg zou gaan. Ze wilde het graag een plekje geven in haar tuin en zo de herinnering aan haar vader voor altijd veilig stellen.

De blog met de bijzondere wens bleef niet onopgemerkt. Manons' nichtje nam contact op met de gemeente Etten-Leur om te vragen of er iets met de wens kon gebeuren. Ook via wethouder Jan van Hal kwam er een vraag om het paaltje te bewaren.

Zoeken

Maandag waren Manon (die tot dan toe van niets wist), haar zus Judith en hun kinderen te gast op de gemeentewerf. Hier hielpen de kinderen de wethouder zoeken naar 'Het paaltje van opa'. Ze doorzochten alle kamers en vonden hem uiteindelijk achter een paar tafels, waarna de vondst gepaard ging met luid gejuich. Na nog een korte rondleiding over de werf, ging het paaltje met de familie mee naar huis. Toevallig in de auto die eens van opa was.