Maandag 26 september presenteert het adviesbureau Twynstra Gudde aan de gemeenteraad van Moerdijk het rapport over het onderzoek naar de uitgaven die de directeur Bedrijfsvoering van de gemeente zou hebben gedaan ten behoeve van aanpassingen aan het gemeentehuis. 

De man zou eerder dit jaar op eigen houtje 150.000 euro hebben uitgegeven. Iets meer dan de helft daarvan, 80.000 euro, was voor nieuw meubilair voor de bestuursvleugel en het restant (70.000 euro) voor aanpassingen aan het gemeentehuis in Zevenbergen.

Nadat een anonieme tip over deze werkwijze enkele leden van de gemeenteraad bereikte, werd in juli besloten een extern onderzoek te laten uitvoeren naar zijn werkwijze.

Eerder deze week werd al bekend dat het contract met de directeur Bedrijfsvoering niet wordt verlengd en dat met onmiddellijke ingang afscheid van hem is genomen.

Volgens burgemeester Jac Klijs staat het ontslag los van de uitkomsten van het onderzoek en heeft het uit elkaar gaan te maken met het feit dat er een match ontbreekt tussen de persoon en de organisatie.