In Zundert is dinsdag weer een scootmobieldag gehouden. De dag vond plaats op de Markt in Zundert, in het hart van het dorp. 

Elk jaar houdt het Gehandicaptenplatform Zundert in samenwerking met de Gemeente Zundert en adviseurs van SOAB -  een organisatie die projecten en ontwikkelingen op het gebied van wonen en mobiliteit onderzoekt, adviseert en begeleidt - een gratis verkeerscursus voor scootmobielgebruikers.

Leerzaam

De deelnemers ervaren die cursus als leuk en leerzaam. Het doel van deze cursus is vooral om de gebruikers van een scootmobiel de gelegenheid te bieden te testen hoe zij zichzelf in het verkeer bewegen en om ze handreikingen te bieden voor een veilige deelname aan het verkeer.

Check

Op het programma stonden onder meer de laatste verkeersregels, testen van de eigen verkeerskennis, behendigheid op een afgesloten terrein onder deskundige begeleiding testen en vergroten, en informatie over verkeersveilige deelname aan het steeds drukker wordende verkeer.

Ook was er aandacht voor meer zelfvertrouwen  bij het gebruik van de scootmobiel of rolstoel. Verder werden gehoor en zicht van de deelnemers getest en vond er een check van de scootmobiel plaats door een servicemonteur.