Het pand van voormalig restaurant De Vrijbuiter in Zevenbergen wordt ingericht als tijdelijk informatiecentrum voor de plannen rondom het centrum in deze Moerdijkse kern. 

De komende weken wordt het voormalige restaurant aangepast om dienst te kunnen gaan doen als informatiecentrum. Dat gebeurt vanaf eind oktober, voorlopig alleen op donderdagen.

"Na een lange periode van plannen maken, zijn we nu echt aan de slag met het centrum in Zevenbergen", aldus wethouder Jaap Kamp. "De Kasteeltuin inrichten als parkeergelegenheid is in volle gang. Het uitvoeren van de andere initiatieven volgt." Naarmate de feitelijke werkzaamheden vorderen, worden de openingstijden van het informatiecentrum ruimer.

In het najaar van 2017 verhuist het informatiecentrum naar een andere locatie. De bedoeling is namelijk om De Vrijbuiter dan te slopen .Vanaf dan gaat het werk in de haven ook daadwerkelijk van start.

De gemeente Moerdijk kocht De Vrijbuiter eerder dit jaar aan om zo de plannen voor de opening van de haven in Zevenbergen te kunnen uitvoeren. Het pand ligt midden op het haventracé van de Roode Vaart, waar straks het water zal terugkeren.