Voor de eerste maal organiseerde wijkvereniging Schoenmakershoek in Etten-Leur zaterdag een groots opgezet vliegerfestijn.

Voor alles was gezorgd: de locatie is geschikt om te vliegeren en er waren sponsors, demonstraties, vliegers en springkussens. Het enige wat ontbrak was helaas de zo noodzakelijke wind.

Binnen de Schoenmakershoek is een zeer actieve wijkvereniging. Steeds wordt naar nieuwe wijkactiviteiten gezocht om deze jonge wijk een kloppend hart te bieden.

Zo werd zaterdag onder leiding van Stephan Nieuwlaat door een werkgroep samen met een 17-tal vrijwilligers een nieuwe buitenactiviteit georganiseerd om de kinderen in de wijk aan het vliegeren te krijgen.

Tientallen

Het vliegerfestijn begon zaterdag om 13.00 uur. Er stonden toen al tientallen kinderen met hun ouders aan het braakliggende terrein aan de Busschieterslaan te wachten. De organiserende wijkvereniging had dan ook binnen en buiten de wijk veel ruchtbaarheid aan deze manifestatie gegeven.

Verschillende sponsors deelden vliegers uit; er konden vliegers in elkaar geknutseld worden en kleine vliegertjes konden in verschillende workshops versierd worden.

Workshops

Naast het vliegeren had de wijkvereniging talloze andere activiteiten georganiseerd om het tot een feest voor iedereen te maken. Ieder kind kreeg een gratis bonnetje voor een suikerspin of popcorn naar keuze, er was een groot terras voor een natje of een droogje en uitdagende springkussens, een schminkhoek en een ijscokraam.

Toch lag het accent uiteindelijk op het vliegeren en alles wat daarmee te maken had. Wat dat betreft had de organisatie dus geen geluk.