Stichting Wijkbelang Hooghuis in Etten-Leur heeft in Jan Meeuwisse een nieuwe voorzitter gevonden. 

Vanwege het voorgenomen vertrek van Jan Monden werd in het voorjaar een oproep geplaatst in wijkblad de Vogelaar. De 71-jarige Meeuwisse reageerde en het bestuur hoefde niet lang na te denken. Deze energieke en door de bestuurlijke wol geverfde man is geïnteresseerd in mens en maatschappij en kan zijn draai uitstekend vinden binnen het bestuur.

"Ik heb van jongs af aan wel iets met besturen en verenigingen", zegt Meeuwisse. "Ik was betrokken bij de oprichting en praeses van een studentenvereniging en was onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van zorginstelling Titurel."

Meeuwisse woont sinds 2001 in Etten-Leur. "Ik vind dat als je ergens plezier in hebt, met plezier woont en als er behoefte is aan ondersteuning, je wat terug moet doen. In dit geval voor de wijk waarin je woont, de gemeenschap waarin en waarmee je leeft."

Leefbaarheid

"We hebben een heel goed bestuur", vervolgt hij. "Iedereen zit absoluut in de juiste functie op de juiste plek. We hebben een geweldige inzet van vele vrijwilligers."

De nieuwe voorzitter richt zijn aandacht op leefbaarheid. "Ik vind de leefbaarheid voor jong en oud, in de ruimste zin van het woord, voor onze wijk met al zijn sociale en culturele verschillen het belangrijkste."